Kraljevo: Nova oprema u kabinetima osnovnih škola

0
Foto: kraljevo.rs

Tri kraljevačke osnovne škole u novu školsku godinu ulaze sa obogaćenim kabinetima informatike zahvaljujući donaciji nadležnog Ministarstva.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prisustvovao je dodeli opreme koja je upriličena u OŠ “Jovo Kursula”, prenosi zvanični sajt opštine Kraljevo.

Ukupno je za škole „Jovo Kursula“, „Živan Maričić“ i „Jovan Dučić“ nabavljeno 60 računara i pet štampača. Terzić je izrazio uverenje da će nastavno-obrazovni proces u ovim školama biti znatno unapređen.

– Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Školska uprava Kraljevo su još jednom mislili na đake kraljevačkih osnovnih škola i to ne samo gradskih, već i škola na seoskom području – rekao je Terzić.

On je izrazio nadu da će učenicima ovih škola računari pomoći da se prošire informatička znanja

– Jako je važno da poznaju rad na računaru kako bi sutra imali šansu da nastave školovanje, ali i da dobiju dobar posao – dodao je Terzić.

Rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković rekla je da nastava mora da prati savremene tokove, ali i da se obezbede kvalitetni uslovi za rad nastavnika. Pojasnila je da Školska uprava ne radi samo na osavremenjavanju nastave, već i na poboljšanju tehničkih uslova škola.

Direktor Osnovne škole „Živan Maričić“ iz Žiče Jelena Stefanović, čijem informatičkom kabinetu je bilo potrebno obnavljanje dotrajale opreme, izrazila je zahvalnost Ministarstvu, Školskoj upravi i Gradu.

– Nova računarska oprema će pomoći u organizaciji nastavnog procesa. Predstavljaće podstrek u daljem razvoju digitalne pismenosti učenika nižih razred i osnaživanju nastavnika za rad u savremenom okruženju – rekla je Jelena Stefanović.

Donacije u brojevima

Osnovna škola „Jovo Kursula“, koja broji više od 900 đaka, dobila je 29 računara i dva štampača, škola njihovih drugara „Živan Maričić“ u Žiči postala je bogatija za 20 računara i jedan štampač, dok su školarci OŠ „Jovan Dučić“ za informatički kabinet matične škole i isturenog odeljenja darivani sa ukupno 11 računara i dva štampača.

Zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u  decembru 2021. godine, obezbeđena je donacija u vidu 348 računara i 23 štampača.  Dobile su ih četiri srednje i 11 osnovnih kraljevačkih škola.  U okviru druge faze projekta, u julu ove godine, 16 kraljevačkih osnovnih škola obogaćeno je sa 85 laptopova i 52 projektora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime