Vojvodina: Poseta nemačkih gradonačelnika

0
Foto: vojvodina.gov.rs

Vojvođanska Vlada ugostila je gradonačelnike nemačkih gradova Ulm i Novi Ulm – Gintera Ciša i Katrin Albštajger.

Goste iz nemačkih pokrajina Baden-Virtemberg i Bavarske, ugostio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima intenziviranja saradnje, prvenstveno u oblasti međuregionalnog povezivanja. Takođe govorilo se o projektima u vezi s Dunavskim slivom i zaštiti životne sredine, povezivanju stručnjaka iz oblasti IT-a i projektima u oblasti kulture.

Sagovornici su se saglasili s tim da je pronalaženje zajedničkih rešenja za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine, očuvanja klime i čiste vode izuzetno značajno.

„Zaštita životne sredine je visoko rangirana u prioritetima političke agende Republike Srbije – poručio je Sofić.

Ocenjeno je da bi saradnja u oblasti povezivanja univerziteta i oblasti inovativnih informacionih tehnologija mogla biti plodonosna, te je dogovoren sastanak s predstavnicima Instituta Biosens.

Imajući u vidu titulu Evropska prestonica kulture, koju nosi Grad Novi Sad, govorilo se i o aktivnostima u vezi sa 10. Dunavskom konferencijom čiji će domaćin biti Vojvodina. Nemačka strana je tokom sastanka pokazala interesovanje za projekat izrade filma o Milevi Marić i Albertu Anštajnu.

Podsećamo, pokrajinski premijer Igor Mirović nedavno je ugostio investitore iz Češke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime