Vojvodina: Mirović ugostio češke investitore

0
Foto. vojvodnia.gov.rs

Za nove investicije u oblasti zaštite životne sredine i druge razvojne projekte preduzeća „Beohemija“ i „Black horse“ u vlasništvu češke kompanije „Central European Industries“, neophodno partnerstvo sa Pokrajinskom vladom.

Razvojni potencijali i projekti somborske fabrike akumulatora Black horse i zrenjaninske Beohemije, predstavljeni su predsedniku pokrajinske Vlade Igoru Miroviću, piše zvanični sajt Vojvodine.

Na sastanku su razmotreni konkretni modeli saradnje između Pokrajinske vlade i njenih institucija, i partnera iz Češke. Posebno su razmatrane investicije u oblasti zaštite životne sredine.

Plan kompanije je da osvaja nova tržišta i realizuje nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi.

– Zainteresovani smo da pomognemo realizaciju investicija i damo konkretan doprinos razvoju privrede naše zemlje – izjavio je predsednik Mirović.

Preduzeća u okviru „Central  European Industries” pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. Zapošljavaju više od 2.500 radnika u dvadeset preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Češke Tomaš Kuhta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

Podsećamo, pokrajinska Vlada je sa Gradom Novim Sadom nedavno dogovorila finansiranje rekonstrukcije ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime