Zrenjanin: Opremanje gradskog Kulturnog centra

0
Foto: zrenjanin.rs

Kulturni centar Zrenjanina uskoro će biti modernizovan postavljanjem savremene scenske rasvete, ozvučenja i video-opreme.

Sredstva za navedenu opremu, u iznosu od preko 32 miliona dinara, dobijena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Nakon Srpskog narodnog pozorišta i „Madlenijanuma“, Kulturni centar Zrenjanina je treća ustanova kulture u Srbiji u kojoj će biti instalirana oprema najsavremenijih performansi. Nabavkom opreme biće omogućena realizacija šireg spektra aktivnosti i bolje produkcijske mogućnosti. Produkcijski zahtevniji događaji kao što su koncerti filharmonije i horski festivali dobiće na kvalitetu audio-vizuelnog predstavljanja. Filmske projekcije će dobiti „kružni zvuk“, čime će biti kompletirano opremanje sale za bioskopske projekcije.

Unapređenjem tehničko-tehnoloških kapaciteta, stvaraju se preduslovi za dalji razvoj programa Kulturnog centra Zrenjanina, ali i drugih aktivnosti kao što su kongresni i konferencijski turizam. Predviđeno je da se sistem pusti u probni rad 2. oktobra 2022. godine.

Podsećamo, manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ nedavno je upriličena u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime