Tutin: Izgradnja nove zgrade opštinske uprave

0
Fotografija preuzeta sa sajta rrrz.gov.rs, autor: Miloš Perić

Izgradnja nove zgrade opštinske uprave u Tutinu ulazi u fazu koju će sufinansirati Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Tutin Salih Hot potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta, prenosi agencija Tanjug.

U okviru Programa za podsticanje regionalnog rasta u Srbiji u 2023. godini, opredeljeno je 16,9 miliona dinara za petu fazu izgradnje opštinske uprave Tutin.

Đerlek je istakao da je projekat podržan zbog građana opštine će na raspolaganju imati reprezentativan objekat i funkcionalan prostor.

– Ovde će se nalaziti prostorije Centra za socijalni rad, katastra, mnogih javnih službi, šalteri Elektrodistribucije, Pošte i mnogih javnih i komunalnih preduzeća. Na jednom mestu će građani moći da završe mnoge poslove i da se vrate svojim obavezama – rekao je Đerlek.

Predsednik opštine Tutin, Salih Hot, rekao je da je do sada u izgradnu nove zgrade opštinske uprave uloženo oko 140 miliona dinara. On je dodao da bi radovi trebalo da budu završeni za manje od dve godine.

Podsećamo, Ministarstvo za ravomerni regionalni razvoj sarađuje sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime