NAJU: Saradnja sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj

0
Fotografija preuzeta sa sajta rrz.gov.rs, autor : Miloš Perić

Nacionalna akademija za javnu upravu postigla je dogovor o saradnji sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj.

Vršilac dužnosti direktora NAJU Dejan Miletić sastao se sa ministrom za ravnomerni regionalni razvoj Edinom Đerlekom, prenosi zvanični sajt Ministarstva.

Ministar Đerlek je istakao da je saradnja sa NAJU izuzetno važna u smislu ojačavanja kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava. On je dodao da uspostavljanje jasne kohezione politike predstavlja jednu od najvažnijih tema u državi, kako za kreiranje domaće razvojne strategije, tako iu pogledu napretka u približavanju evropskim regulativama.

Imajući u vidu da je regionalni razvoj visoko na lestvici prioriteta kada je u pitanju proces evropskih integracija, ministar Đerlek je ukazao i na neophodnost intenzivnije edukacije službenika javne uprave o regionalnom razvoju i regionalnoj politici, kako bi gradovi i opštine imale što veće benefite od evropskih fondova i projekata za unapređenje životnog standarda.

Govoreći o budućoj saradnji, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu ocenio je da je za uspeh reformi, koje se odnosi na opštine, okruge i regione, izuzetno važna koordinacija i saradnja svih nivoa i instanci. On je naveo da je za pet godina postojanja Akademije više od 60.000 polaznika obuka steklo određena znanja i potrebne veštine.

Podsećamo, predstavnici Akademije prisustvovali su u Stokholmu sastanku Mreže direktora instituta za javnu upravu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime