NAJU: Sastanak mreže direktora instituta za javnu upravu

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Delegacija Nacionalne akademija za javnu upravu učestvovala je na sastanku Mreže direktora instituta i škola za javnu upravu (DISPA).

Sastanak je održan 11. i 12. maja u Stokholmu, a delegaciju NAJU činili su v.d. direktora Dejan Miletić i Rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju Radmila Tomović, prenosi zvanični sajt NAJU.

Tema sastanka bila je „Krizni menadžment u javnoj upravi“. U okviru dva konferencijska dana, pored izlaganja ključnih aktera javnih uprava zemalja članica Mreže, učesnici su prisustvovali radionicama usmerenim na različite aspekte kriznog menadžmenta. Prvi konferencijski dan obeležile su rasprave o ulozi digitalizacije i digitalnih rešenja u upravljanju krizama, kao i predstavljanje nekoliko dokazanih i uspešnih modela. Drugog dana konferencije učesnici su se bavili konkretnim primerima kriznog menadžmenta na delu u kontekstu globalne krize, nedavno završene pandemije kovida-19.

Miletić je pokrenuo inicijativu organizovanja obuke koju bi, na godišnjem noviu, sve članice Mreže sprovodile istog dana i na istu dogovorenu temu. Time bi se, kako je istakao, pokazala posvećenost saradnji i zajedničkim vrednostima. O produbljivanju bilateralne saradnje delegacija Akademije vodila je razgovore i sa Arneom Šonbomom, predsednikom Nemačke federalne akademije za javnu upravu, kao i sa Anom Mitelman, čelnicom Evropske škole za javnu upravu.

Mreža direktora instituta i škola za javnu upravu formirana je 1995. godine. Sastanci Mreže održavaju se dva puta godišnje u državi koja u to vreme predsedava Savetom EU i predstavljaju priliku da članovi razmene znanja i najbolje prakse u oblasti stručnog usavršavanja i reforme javne uprave.

Podsećamo, Nacionalnu akademiju za javnu upravu nedavno su posetili studenti Fakulteta organizacionih nauka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime