Sombor: Poseta predstavnika UNHCR-a

0
Fotografija preuzeta sa sajta sombor.rs

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković održao je radni sastanak sa predstavncima Visokog komiteta Ujedinjenih Nacija za izbeglice.

Tokom sastanka,  Ratković je predstavio programe i aktivnosti kojima lokalna samouprava deluje u cilju zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica na teritoriji grada, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

Gradonačelnik je takođe predstavio aktivnosti vezane za migrantsku krizu od 2015. godine do danas, kao i saradnju sa organizacijama civilnog društva.

Učešćem na konkursima koje Grad raspisuje, pruža se konkretna finansijska podrška kojom se omogućava njihov rad i realizacija programa kojima je cilj integracija i uređenje društvenog života zajednice, a podrška se ogleda i u logistici koja podrazumeva ustupanje adekvatnog prostora za rad, pre svega za mlade, ali i ostale organizacije civilnog sektora.

Predstavnici UNHCR-a su konstatovali angažovanost lokalne samouprave na pružanju podrške izbeglim i raseljenim licima, te naglasili značaj za dalje proširenje saradnje kako bi se život izbeglih i raseljenih lica učinio što pristojnijim.

Podsećamo, u Somboru je nedavno održan Sajam zapošljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime