Novi Sad: Počela konferencija „Biznis priče“

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Druga konferencija „Biznis priče“ otvorena je u Novom Sadu u prisustvu gradonačelnika i predsednika pokrajinske Vlade.

Konferencija je održana u „Master“ hali Novosadskog sajma uz učešće stručnjaka iz Srbije i regiona, preduzetnici, brend lideri i biznis influenseri, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao da je lokalna samouprava svesna značaja pravljenja poslovnog okruženja koje može da pokrene privrednu aktivnost.

– U periodu od 2012. godine više stranih kompanija započelo je svoje poslovanje na teritoriji Novog Sada. Među njima su Nidec, BMTS, Continental Automotive d.o.o. Novi Sad, Lear, Aptiv, Barry Callebaut, Schnider Elecric i druge kompanije koje najbolje svedoče o povoljnoj poslovnoj klimi u Novom Sadu. Rezultat toga je svakako i podatak da je procenat nezaposlenih u Novom Sadu 2012. godine iznosio 19, a danas samo šest odsto. Sada je u našem gradu 47 000 zaposlenih više u odnosu na 2012. godinu – rekao je Đurić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ta konferencija odlična prilika za razmenu znanja, kontakata i poslovnih ideja.

– Uvek me je fascinirala hrabrost, odvažnost i odlučnost ljudi da pokrenu svoj biznis, da ga grade i uvodeći inovacije nadograđuju, obezbeđujući na taj način novu vrednost za naše društvo – naveo je Mirović.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, a organizator i osnivač podkasta „Biznis priče” Vladimir Stanković rekao je da će ove godine na Konferenciji učestvovati preko 1.500 preduzetnika, što je rekord ne samo za Srbiju, već ceo region.

Podsećamo, Novi Sad je nedavno posetio ambasador Mađarske u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime