Sombor: Održan Sajam zapošljvanja

0
Fotografija preuzeta sa sajta sombor.rs

Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je 37. Sajam zapošljvanja u Somboru, gde je 45 poslodavaca ponudilo radna mesta.

Sajam je održan u Sportskom centru „Soko“, a posao su nudili poslodavci sa teritorije Sombora, Kule, Apatina,  Odžaka, Subotice, Bačke Topole i drugih mesta, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

Za građane koji su u potrazi za poslom, ponuđeno je više od 430 radnih mesta iz različitih oblasti kao što su ugostiteljstvo, administrativni poslovi, tekstilna industrija, elektro industrija…

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja posetili su i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković. Tokom obilaska štandova,  Ratković je izjavio da je Sajam zapošljavanja izuzetno važan kako bi sugrađani koji traže posao imali priliku da razgovaraju sa više poslodavaca i potencijalno se zaposle.

– Za mene i naše sugrađane ovo je sigurno najvažniji sajam, s obzirom da će naši stanovnici moći ovde direktno da razgovaraju sa poslodavcima, a važno nam je da posle sajma vidimo koliko se naših sugrađana i zaposlilo. U toku sledeće nedelje ćemo potpisati jedan ugovor o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni tako da očekujemo da na sledećem Sajmu zapošljavanja da imamo još jednog poslodavca. Imamo izvanrednu saradnju sa NSZ i samo u ovoj godini kroz politiku zapošljavanja ćemo zaposliti oko 96 sugrađana kroz javne radove i samozapošljavanje –  rekao je Ratković.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović istakao je da se ovakvim sajmovima i kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja broj nezaposlenih u poslednjih deset godina značajno smanjio.

– Današnji Sajam pokazuje da postoji velika tražnja od strane poslodavaca za velikim brojem profila i zaista, ovo je šansa da svi oni koji aktivno traže posao mogu i da ga pronađu. Ovo je prilika da se poslodavci i nezaposlena lica direktno povežu i da poslodavci mogu od velikog kruga ljudi koji je na sajmu izabrati one koji su za njih najprihvatljiviji, ali i da nezaposlena lica provere svoje kompetencije, veštine i znanja kod velikog broja poslodavaca – rekao je Martinović.

Podsećamo, u Somboru su nedavno dodeljni ugovori za energetsku sanaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime