ITE: Počelo testiranje za upis u prvi razred

0
Fotografija preuzeta sa sajta

Testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole počeo je danas, 1. aprila, dok je zakazivanje preko eUprave startovalo još 20. marta.  

Do sada je preko Portala zakazano 18.630 termina, prenosi zvanični sajt Kancelarije za IT i eUpravu.

U skladu sa kalendarom Ministarstva prosvete, termine je moguće zakazati do 31. maja, do kada i zvanično traje testiranje, odnosno upis dece u prvi razred. Svi naknadni upisi su mogući do 31. avgusta i u tim slučajevima je potrebno da se roditelji i drugi zakonski zastupnici obrate osnovnoj školi.

Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da sa sobom donose bilo koji papirni dokument. Naime, još od 2020. godine četiri neophodna dokumenta za upis (izvod iz matične knjige rođenih, prijava prebivališta, uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa i dokaz o obavljenom lekarskom pregledu deteta) škola pribavlja elektronski, po službenoj dužnosti. Jedino ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi, potrebno je lično doneti lekarsko uverenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime