SKGO: Uvođenje elektronske pisarnice

0
digitalna administracija
Foto: Ilustracija, Canva

Uspostavljanje centralne elektronske pisarnice bilo je tema četvrtog konsultativnog sastanaka održanog u organizaciji SKGO. 

Skup je organizovan u onlajn formatu, a prisustvovalo je preko 400 zaposlenih iz više desetina gradova i opština, prenosi zvanični sajt Stalne konferencije gradova i opština.

Tokom sastanka dati su odgovori na brojna pitanja u vezi tekućih poslova jedinica lokalne samouprave u vezi sa uvođenjem elektronskog kancelarijskog poslovanja.

Najveći broj pitanja odnosio se na način unošenja postupaka iz izvorne nadležnosti JLS u Katalog postupaka i novih klasifikacija postupaka i rokova čuvanja. Čitav process mora biti u skladu sa odredbama Uredbe o izmeni i dopuni Uredbe o kancelarijskom poslovanju i Uredbe o klasifikaciji dokumentarnog materijala sa rokovima čuvanja koje su stupile na snagu 1. marta.

Posebnu pažnju učesnika privukla je tema korišćenja postojećih elektronskih pisarnica koje mnoge JLS imaju i centralne elektronske pisarnice, kao i aktuelni poslovi u vezi sa pristupom/podizanjem pisarnice JLS koje su se opredelile isključivo za korišćenje centralnog softvera.

Ovu aktivnost SKGO sprovodi kroz Program „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlade Švajcarske.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština nedavno je organizovala radionice o razvoju turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime