Kikinda: Ulaganje u sportsku infrastrukturu

0
Fotografija preuezta sa sajta kikinda.org.rs

Grad Kikinda u narednom periodu planira da rekonstruiše više sportskih sala u osnovnim i srednjim školama, kao i SC “Jezero”.

Ministar sporta Zoran Gajić i državni sekretar u Ministarstvu za sport Marko Kešelj  posetili su Kikindu gde ih je ugostio gradonačelnik Nikola Lukač, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Prilikom posete, zvaničnici su obišli OŠ „Vuk Karadžić“ i razgovarali sa predstavnicima kikindskih sportskih klubova.

Prema Lukačevim rečima, posebno zadovoljstvo prilikom posete ministra bilo je to što su deca pokazala koliko su aktivna i koliko vole sport.

– To je motiv i za Grad, Pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo da ulažemo u objekte, sportsku infrastrukturu i klubove. Što se tiče projekata, želja nam je da rekonstruišemo sportsku salu u OŠ „Vuk Karadžić“, ali i fiskulturne sale u ostalim osnovnim i srednjim školama. Pomoćićemo i rekonstrukciju SC „Jezero“, koji je dom svih naših sportskih klubova. Najvažnije je da imamo masovnost i da se deca bave sportom – istakao je Lukač.

Ministar Gajić je naglasio da Kikinda ima odlično opremljene školske sportske sale i uslove da se deca bave sportom:

– Kikinda je ozbiljan grad, koji ima infrastrukturu i to treba unapređivati. Ministarstvo sporta, u sinergiji sa ostalim ministarstvima, trudimo se da se ravnomerno razvijaju uslovi za bavljenjem sportom u Srbiji. Uskoro počinjemo i sa unapređenjem nastave fizičkog vaspitanja mlađeg školskog uzrasta, jer smatramo da će sve ići lakše ukoliko decu uzrasta od sedam do 11 godina naviknemo da vežbaju – rekao je Gajić.

Podsećamo, Grad Kikinda namerava da unapredi zdravstvenu zaštitu realizacijom IPA projekata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime