Niš: Tehnologijom do veće bezbednosti u saobraćaju

0
Fotografija preuzeta sa sajta ni.rs

Konferencija “Savremene tehnologije u saobraćaju” održana je u niškom Naučno-tehnološkom parku u organizaciji Srpsko-izraelskog biznis kluba.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je Niš jedan od gradova u Srbiji koji razvija koncept “pametnog grada” i koji već primenjuje pojedina rešenja za bezbedniji saobraćaj,prenosi zvanični sajt Grada Niša.

Sotirovski je predstavila najnovija rešenja koja se primenjuju u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i video nadzor na raskrsnicama sa planiranim proširenjima kako bi ulice bile što bezbednije.

Najnovija rešenja za bezbednost na putevima i aplikacije za bezbednost saobraćaja predstavila je izraelska kompanija SerVision koja važi za lidera u svetu u toj oblasti i koja će u Nišu sarađivati sa niškom firmom Master Security koja posluje više od 30 godina.

Državni sekretar Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Vukašin Grozdić rekao je da je Niš kao grad pametnih tehnologija pravo mesto za ovakve projekte od kojih će korist imati svi građani.

Ambasador Izraela Jahel Vilan istakao je da se raduje svakoj saradnji između izraelskih i niških firmi jer se radi o dva prijateljska naroda, dok je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio da je buduća saradnja najbolji primer transfera znanja visokih tehnologija i inovacija u privredi.

Podsećamo, gradonačelnica Niša nedavno je potpisala ugovor o sufinansiranju festivala „Nišvil“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime