Kikinda: IPA projektom do bolje zdravstvene zaštite

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org.rs

Novi IPA prekogranični projekat pod nazivom‘’Banat 112’’ biće zajednički sproveden od strane Grada Kikinde i rumunske opštine Žombolj.

Projekat je predstavljen u kikindskoj Gradskoj kući, a ugovorom vrednim više od 760 hiljada evra predviđeno je da kikindska Hitna služba dobije nova vozila kao i novu medicinsku opremu, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Takođe, kikindski Crveni krst koji prvi put učestvuje na prekograničnom projektu, dobiće određena sredstva koja će biti iskorišćena za realizaciju promotivnih i edukativnih aktivnosti na temu pružanja prve pomoći.

– Do sada je iz evropskih fondova potrošeno preko dva miliona evra za projekte Zeleni Banat, Povezanost Banata 1, Povezanost Banata 2 i protekle godine projekat Ekolejks, kada je kultivisan prostor namenjen odmoru i rekreaciji. Suma je podeljena tako da Grad Kikinda treba da obezbedi oko 350.000, dok se na opštinu Žombolj odnosi 400.000 evra, dok je nešto više od 18.000 evra predviđeno za realizaciju aktivnosti Crvenog krsta Kikinda – istakla je zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski.

Projektom je predviđeno da Hitna služba u Kikindi dobije tri sanitetska vozila, a predviđena je i nabavka opreme za ambulantu Hitne pomoći:

– Dva sanitetska vozila biće kompletno opremljena sredstvima koja služe za zbrinjavanje traume na terenu, a takođe će posedovati i aparate najnovije generacije kao što je defibrilator koji služi za direktno spasavanje života kod pacijenata sa srčanim zastojem, respiratorima, EKG aparatima i ostalom opremom. Treće vozilo koristiće se za prevoz pacijenata do tercijalnih ustanova u Novom Sadu i Beogradu – precizirao je Miloš Bajić, načelnik Hitne službe u Kikindi.

Podsećamo, Grad Kikinda je nedavno potpisao ugovore sa građanima koji su dobili subvencije za ugradnju solarnih panela.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime