SKGO: Izrada plana razvoja opštine Krupanj

0
Fotografija preuzeta sa sajta skgo.org

Opština Krupanj izradila je u saradnji sa SKGO Nacrt plana razvoja opštine u periodu od 2023. do 2030. godine.

Predstavljanje Nacrta upriličeno je na drugom Partnerskom forumu uz prisustvo  predstavnika Stalne konferencije gradova i opština Aleksandra Marinkovića i načelnika opštinske Uprave Milorada Simića, prenosi zvanični sajt SKGO.

Marinković je istakao da su se na predstavljanju Nacrta plana razvoja opštine okupile zainteresovane strane iz javnog sektora, udruženja građana, privrede.

– Svi su dali doprinos u finalizaciji Plana razvoja. Plan razvoja lokalne samouprave, predviđen je  Zakonom o planskom sistemu, ali je i značajan alat za lokalnu samoupravu. Mislim da smo imali vrlo lepu diskusiju oko toga šta su prioriteti lokalne zajednice i kako da se ostvare – rekao je Marinković, šef Ddeljenja za strateško planiranje i javne politike SKGO i koordinator Komponente 1 na programu EU Exchange 6.

Načelnik opštinske Uprave Milorad Simić je rekao da je zadovoljan uključivanjem svih koji su mogli da doprinesu da ovaj dokument bude što bolji i kvalitetniji.

– Osnova svega je planiranje jer smo opština koja nema veliki budžet. Dobrim planiranjem imaćemo šansu da ostvarimo postavljene ciljeve – rekao je SImić.

Stručna podrška u izradi Plana razvoja Opštini Krupanj pružena je kroz saradnju sa SKGO u realizaciji paketa podrške lokalnim samoupravama za izradu plana razvoja, koji je odobren u okviru programa EU Exchange 6, koji finansira Evropska unija.

U maju se očekuje održavanje javne rasprave kada će šira zajednica i svi zainteresovani moći da daju svoje predloge i sugestije, a posle čega se očekuje i izrada konačnog dokumenta i njegovo usvajanje na sednici Skupštine opštine u junu.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština učestvuje u formiranju portala koji će pratiti izvore finansiranja projekata lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime