Niš: Ulaganja u kvalitet vazduha

0
Fotografija preuzeta sa sajta ni.rs

Unapređenje kvaliteta vazduha u Nišu biće potpomognuto sredstvima resornog Ministarstva koje je izdvojilo 29,5 miliona dinara.

Grad Niš jedan je od 50 lokalnih samouprava koje će od Ministarstva zaštite životne sredine dobiti finansijsku podršku za unapređenje kvaliteta vazduha, piše zvanični sajt  Grada Niša.

U ime Grada dva ugovora sa ministarskom zaštite životne sredine Irenom Vujović potpisala je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Po jednom je predviđeno da sa 14,8 miliona dinara država pomogne konverziju sa uglja na gas kotlarnice u zgradi Univerziteta, koja je i najveći zagađivač u centru grada. Za ovaj projekat 4,8 miliona dinara obezbediće se iz gradskog budžeta.

Drugi ugovor odnosi se na finansiranje zamene individualnih ložišta sa čvrstog goriva na čistije energente i za to je ministarstvo predvidelo 15 miliona dinara, a Grad pet miliona dinara. Niška toplana već je prevela 96 procenata svojih kapaciteta na gas, a prošle godine je ložišta na čvrsto gorivo zamenilo i 178 niških domaćinstava, što će biti nastavljeno i ove godine.

Podsećamo, Grad Niš je nedavno otvorio Kancelariju za brze odgovore.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime