SKGO: Izazovi uvođenja elektronske pisarnice

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Mreža za elektronsku upravu Stalne konferencije gradova i opština održala je sastanak na temu „Uvođenje elektronskog upravnog postupanja u rad jedinica lokalne samouprave“.

Sastanak je održan u formi vebinara uz učešće više od 530 predstavnika iz 70 jedinica lokalne samouprave, prenosi zvanični sajt SKGO.

Uvođenje elektronske pisarnice u rad lokalnih samouprava okuplja značajan broj zaposlenih koji prepoznaju potrebu prelaska na elektronsko kancelarijsko poslovanje. SKGO je u ovom procesu doprinela izradom modela Kataloga izvornih postupaka prema SKGO modelima administrativnih postupaka, kao i pružanjem podrške kroz odgovore na pitanja i uspostavljanjem neposrednog kontakta sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Sastanku Mreže prisustvovale su lokalne samouprave koje su započele sa radom na pisarnici, kao i one koje su na početku ovog procesa.

Tokom vebinara istaknuta je potreba za dodatnim obukama i konsultativnim sastancima, te će SKGO nastaviti da pruža ovakvu vrstu podrške. Takođe, najavljen je završetak izrade Priručnika za elektronsko upravno postupanje, koji će u značajnoj meri odgovoriti na dosadašnje dileme.

Sastanak Mreže za elektronsku upravu realizovan je u okviru programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Kada će proraditri e-Arhiv pročitajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime