Novi Sad: Otvoren Dom zdravlja u Vidovdanskom naselju

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Novi Dom zdravlja u Vidovdanskom naselju u Novom Sadu počeo je sa radom na adresi Aleksandra Nevskog 9.

Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Milan Đurić, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Đurić je rekao da je novi Doma zdravlja u potpunosti opremljen i spreman da primi prve pacijente.

– Ukupna vrednost ove investicije iznosi 317 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Od ukupnog iznosa, 207 miliona dinara uloženo je u izgradnju objekta, a ostalo za izgradnju pristupnih saobraćajnica i opremanje. Što se tiče ulaganja u infrastrukturu u okolini Doma zdravlja, izgrađena je nova saobraćajnica između ulica Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića u dužini od 86 metara, sa pešačkim stazama, 40 novih parking mesta, parking mestima za bicikle i novom javnom rasvetom – rekao je Đurić.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat istakao je da je to 31. po redu objekat Doma zdravlja u gradu, izgrađen na dve etaže, ukupne površine od 1.045 kvadratnih metara i da ima 62 prostorije.

– Novi Dom zdravlja nalazi se preko puta Najlon pijace i ima Službu opšte medicine, pedijatriju za školsku i predškolsku decu, službu ginekologije, stomatološku službu, laboratoriju i službu polivalentne patronaže. U njemu će raditi 25 zdravstvenih radnika, od toga 11 lekara i 14 medicinskih sestara i tehničara – rekao je Bojat naglasivši da ka ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 25 000 korisnika zdravstvene zaštite.

Podsećamo, Grad Novi Sad je nedavno pustio u rad novi način plaćanja gradskog prevoza – eNovčanik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime