Rekonstrukcija škole u Velikom Bonjincu

0
Foto: Pixabay.com

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo je oko 100 hiljada evra za rekonstrukciju Osnovne škole „Mladost“ iz Velikog Bonjinca.

U toku je rekonstrukcija krova, zamena krovnog pokrivača, fasadne stolarije i oluka, kao i kompletna rekonstrukcija fasade na školi koja je sagrađena šezdesetih godina prošlog veka.

Radove na rekonstrukciji ove nekada velike škole obišla je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić, koja je tom prilikom rekla da je zadovoljna brojem obnovljenih škola i verskih objekata u poslednje dve godine.

Do sada je obnovljena škola u selu Preseka, a uskoro bi trebalo da počne i renoviranje škole u selu Strelac.

Direktorka škole Marija Stanković, rekla je da škola u Velikom Bonjincu nije menjala izgled od njene izgradnje, ideja o njenoj rekonstrukciji stara je čitavu deceniju, a sada su konačno dočekali i njenu realizaciju.

Škola u Velikom Bonjincu nekada je imala više stotina učenika, a zbog velike migracije stanovništva broj učenika se mnogostruko smanjio.

Prošle školske godine školu je pohađalo 15 učenika, a sličan broj očekuje se i u novoj školskoj godini. Pored matične škole u Velikom Bonjincu rade i izdvojena odeljenja u Modroj Steni i Zavidincu, dok su izdvojena odeljenja u Malom Bonjincu, Mezgraji i Ostatovici zatvorena.

Rok za završetak svih radova na rekonstrukciji škole je 120 radnih dana.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta opštine Babušnica u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Babušnica“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime