Počeli radovi na rekonstrukciji Sava centra

0
rekonstrukcija sava centra
Foto: Printscreen

Rekonstrukcija kongresnog centra Sava u Beogradu zvanično je počela 23. decembra. Procena je da će poptuno renovirani Sava centar biti otvoren krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Na svečanosti povodom početka rekonstrukcije, direktorka projektovanja i izgradnje u Delta Real Estate Katarina Gajić rekla je da će se uraditi potpuna rekonstrukcija, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izgleda i svih osobenosti koje su zaštićene odlukama nadležnih institucija.

– Zamenićemo instalacije, opremu, staklenu fasadu, uvesti potpuno nove multimedijalne i sadržaje za komunikaciju. Procena je da će za takav zahvat biti potrebno najmanje 60 mil EUR, koje ćemo obezbediti kroz projektno finansiranje, u saradnji sa bankama. Tokom radova na gradilištu će biti uposleno oko 1.000 radnika, dodala je Gajić.

Sava centar će zadržati svoju namenu i izgled, prema obavezi koju je novi vlasnik prihvatio prilikom kupovine.

Inače, Sava centar je od 2020. u sastavu Delta Holdinga koji je dao najbolju ponudu na javnom tenderu Grada Beograda.

– Obnovljeni centar biće energetski efikasna zgrada u skladu sa najsavremenijim standardima bezbednosti i održivosti – rekla je Kristina Mirosavljević, direktorka Sava centra.

Ona je istakla i da je cilj da Beograd ima moderan i prepoznatljiv kongresni centar, kakav je Sava centar bio od osnivanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime