Prva isplata 60 odsto minimalca do 10. avgusta, zaposlenima od države po 18 hiljada dinara

0
Isplata minimalca
Foto: Naša mesta

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima od države dobiti 60 odsto minimalne zarade već do 10. avgusta, a zatim i u septembru.

On je istakao da je država našla način da izdvoji direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene.

– Nakon što smo u prethodna tri meseca isplatili tri minimalne zarade za 1.050.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata, našli smo prostora da nastavimo sa ovim merama tako da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade. Prva uplata će u ruke zaposlenih stići već do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru. To je 18.000 dinara po zaposlenom odnosno 155 evra – obrazložio je ministar.

On je dodao da se očekuje da početkom naredne nedelje na sednici Vlade Srbije bude usvojen i pravni akt kojim će jasno biti definisan nastavak direktne pomoći za privrednike.

– Trudićemo se da ovaj proces i dalje bude što lakši i efikasniji, a kako bi svi što jednostavnije mogli da dobiju svoj novac – rekao je ministar finansija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime