Pripreme za grejnu sezonu u Zrenjaninu

0
Zrenjanin
Foto: Printscreen /Zrenjanin

U Zrenjaninu su u toku pripreme za predstojeću grejnu sezonu.

Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana” izvodi predviđene radove na vrelovodnoj mreži, koji će biti završeni do početka grejne sezone, a oni koji će se grejati na drvo i ugalj kupovinu mogu obaviti na stovarištima koja su dobro snabdevena.

Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana” izvodi radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman”. Radovi se trenutno izvode u dve faze.

– Prva faza obuhvata radove na lokaciji iza zgrade “Lepa Brena”, tamo se menjanju cevi dotrajale stare u izolacionoj lebit masi čeličnoj, novim predizolovanim čeličnim cevima u dužini od 150 metara, radovi su pri kraju, završavaju se mašinsko montažni radovi. Što se tiče druge faze, to su radovi ispred vrtića “Sunčica”, radi se između dve komore u dužini od 110 metara – kaže Goran Podunavac, rukovodilac Službe za proizvodnju toplotne energije.

Za nekoliko dana počeće i treća faza radova u ovom naselju, od Ulice Stevana Mokranjca do vrelovodne komore u parku, u dužini od 300 metara.

Daljinsko grejanje u Zrenjaninu, inače, koristi oko osam hiljada domaćinstava.

U jednom od zrenjaninskih stovarišta kažu da su cene ogrevnog drveta i uglja uglavnom na nivou prošlogodišnjih. Ugalj u zavisnosti od kvaliteta košta od 9.690 do 14.870 dinara. Najviše građani kupuju isečeno iscepano drvo na paletama.

– To je paleta 1x1x1,8 metara, drvo je isečeno na 25 i 30 centimetara, ona košta 12.490 dinara, a veoma interesantne u ovoj godini su palete otpada bukve to jest otpad od nameštaja, paleta je otprilike metar puta dva i ona košta 7.490 dinara. Imamo i veliku paletu koja je dva puta dva metra za nju treba izdvojiti 10.990 dinara – ističe Velinka Cvejić, šef stovarišta.

Stovarište je, kaže naša sagovornica dobro snabdeveno za predstojeću grejnu sezonu, a potrošačima su omogućili i povoljnije uslove plaćanja. Kupovinu ogrevnog drveta i uglja kako kaže građani su ove godine počeli ranije nego inače, početkom avgusta.

– Naši potrošači kupuju po tri četiri palete, neko i deset, a što se tiče uglja to je od dve i po tone, pa negde i do deset tona – ističe Velinka Cvejić.

Zrenjaninska “Gradska toplana” saopštila je da započinje zapunjavanje sekundarne instalacije po zgradama i moli korisnike na sistemu daljinskog grejanja da završavaju eventualne radove na sekundarnoj instalaciji, kao i da iste prijave dispečerskoj službi ukoliko su još u toku.

Eventualna curenja tokom perioda zapunjavanja korisnici na sistemu daljinskog grejanja mogu prijaviti nadležnoj službi JKP Gradska toplana na broj 023/3150-160.

Snabdevanje prirodnim gasom na teritoriji Zrenjanina od početka godine u nadležnosti je “Srbijagasa”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime