Za unapređenje energetske efikasnosti u Nišu pet miliona evra

0
Obnavljanje fasada na zgradama
Foto: Elizabeta Vojinović Nikolić

Evropska banka za obnovu i razvoj planira da odobri pozajmicu od pet miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti u 40 zgrada u Nišu – piše portal Balkan Green Energy News.

Planirane mere za unapređenje energetske efikasnosti u višespratnicama uključuju postavljanje izolacije i ugradnju termostatskih ventila i merača potrošnje toplotne energije kako bi se poboljšao učinak već uvedenog sistema naplate grejanja prema potrošnji -navodi portal.

Studija bi trebalo da pokriju i mogućnost korišćenja solarne energije u grejanju i još druge obnovljive izvore energije. Njena vrednost iznosi 75.000 evra i biće  finansirana iz budžeta EBRD, bez ikakvog učešća Toplane i Grada.

Planirane mere za unapređenje energetske efikasnosti u višespratnicama u Nišu uključuju postavljanje izolacije i ugradnju termostatskih ventila i merača potrošnje toplotne energije kako bi se poboljšao učinak već uvedenog sistema naplate grejanja prema potrošnji – piše portal.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u okviru projekta „Eko Niš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime