U Nišu se gasi još jedna kotlarnica, neekološki toplotni izvor

0
Ekološki čist grad
Foto: Elizabeta Vojinović Nikolić

Prvi radovi priključivanja kotlarnice niškog Kliničkog centra na mrežu Gradske Toplane  trebalo bi da počnu već u septembru, najavljuju iz Javnog komunalnog preduzeća ‚‚Gradska toplana“ u Nišu.

Na taj način bi kotlarnica niškog Kliničkog centra postala treći po veličini izvor toplotne energije  posle toplana „Krivi Vir“ i „Jug“ koje koriste prirodni gas kao energent.

Smanjio bi se i nivo korišćenja mazuta kao energenta na svega dva u odnosu na sadašnja četiri odsto.

Prvi objekti koji bi trebalo da budu priključeni su: Sportska hala „Čair“, bazen „Čair“ i jedno izdvojeno odeljenje Doma zdravlja koje se nalazi u neposrednoj blizini  kotlarnice „Čair“.

Kotlarnica niškog Kliničkog centra postala je imovina grada Niša, kako bi se iz nje grejao Klinički centar i objekti u okolini na području  od Medicinske škole do Hitne pomoći.

Grad Niš izdvojio je sredstva za priključni toplovod i podstanicu kao i izgradnju toplovodne mreže kroz Velikotrnavsku ulicu.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u okviru projekta „Eko Niš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime