Počela kontrola: Revizori proveravaju kako je korišćen novac iz budžeta

0
Foto: Pixabay.com

Državna revizorska institucija (DRI) Srbije započela je 14 revizija svrishodnosti poslovanja.

Kako je saopšteno, revizori proveravaju kako je korišćen budžetski novac u zaštiti nepokretnih kulturnih dobara, prevenciji klizišta, uvođenju “esDnevnika”, upravljanju informacionim sistemom lokalne poreske administracije, kakva je efikasnost naplate naknade za odvodnjavanje i rešavanje problema napuštenih životinja.

Takođe, biće urađena revizija upravljanja vađenjem rečnih nanosa iz Drine i kvalitetom vazduha, efikasnost i ekonomičnost postupka centralizovane javne nabavke, zatim kako se troši novac u profesionalnoj rehabilitaciji i podsticanju zapošljavanja osoba sa invaliditetom i zaštiti potrošača u oblasti snabdevanja toplotnom energijom.

Teme revizije svrsishodnosti poslovanja su i unapređenje poslovnog okruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, unapređenje pristupa izvorima finansiranja za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i upravljanje nacionalnim parkovima.

DRI osim revizija svrsishodnosti poslovanja sprovodi i revizije finansijskih izveštaja, revizije pravilnosti poslovanja i kombinovane revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2020. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime