PKS: Edukacije za privredu od septembra

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Edukacije za privredu i kompanije u organizaciji Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije, počinju u septembru.

U prvoj polovini godine organizovano je oko 100 različitih obuka, seminara, treninga koje je pohađalo 7.500 polaznika, prenosi zvanični sajt Privredne komore Srbije.

Rukovodilac Službe za edukaciju PKS Ivana Kovačević rekla je da Centar tokom cele godine omogućava savremenu poslovnu edukaciju zaposlenima u privredi i javnom sektoru.

– Programi treninga i radionica su kreirani u neposrednoj saradnji sa poslodavcima, koji svoju konkurentnost baziraju na usvajanju novih veština i znanja zaposlenih – rekla je Ivana Kovačević.

Prema njenim rečima, Privredna komora nastavlja da organizuje raznovrsne specijalističke treninge i obuke za gotovo sve sektore privrede.

– Organizovaćemo edukacije iz različitih oblasti poslovanja počev od prava i zakonske regulative kao što su interno i vansudsko rešavanje radnih sporova, primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u oblasti rada i zapošljavanja, pojam mobinga, ugovori u privredi sa domaćim i inostranim partnerima uz sredstva obezbeđenja. Tu su seminari iz sektora finansija, primene Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, analiza finansijskih izveštaja, naplate problematičnih potraživanja do tema koje se odnose na unapređenje poslovanja, menadžerskih kompetencija, upravljanja stresom na radnom mestu i otkrivanja njegovih uzročnika – dodala je Ivana Kovačević.

Podsećamo, Privredna komora Srbije najavila je nedavno nove međunarodne standarde iz oblasti cirkularne ekonomije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime