Bor: Komunalna milicija počela sa radom

0
Fotografija preuzeta sa sajta bor.rs

Komunalna milicija počela je sa radom u Boru gde će do septembra pripadnici ove službe obavljati samo savetodavne poslove.

U saradnji sa policijom i inspekcijskim službama kontrolisaće  nepropisno parkiranje na javnim površinama, odlaganje otpada, pravljenje buke, čuvanje domaćih životinja i drugih propisa koji se odnose na komunalni red, kao i kontrolu nad primenom zakona i odluka lokalne samouprave, prenosi zvanični sajt Grada Bora.

Na vozilu Komunalne milicije  biće instaliran scan-car uređaj koji će registrovati nepropisno zaustavljanje i parkiranje vozila na javnim površinama, kao i mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom.  Podaci će automatski biti prosleđivani Policijskoj upravi u Boru.

Grad Bor apeluje na građane da pre bacanja kabastog otpada kontaktiraju nadležne službe kako se ne bi stavarale divlje deponije u gradu, a takođe i na  vlasnike neregistrovanih, havarisanih vozila i prikolica , da uklone vozila sa javnih površina, kako ne bi došli u situaciju da budu novčano kažnjeni.

Uvođenje Komunalne milicije predstavlja korak ka uređenijem i čistijem gradu, gde će se građani podsticati na poštovanje komunalnih pravila i očuvanje životne sredine. Očekuje se da će efikasno sprovođenje ovih mera doprineti stvaranju boljeg životnog ambijenta za sve građane.

Podsećamo, Opšta bolnica u Boru nedavno je dobila dva skener-uređaja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime