Pirotu odobreno još 16 miliona dinara za zamenu stolarije

0
energetska efikasnost pirot
Foto: Ilustracija, Pixabay

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je Pirotu 16 miliona dinara za zamenu stolarije u Domu kutlure.

Planirano je da nadležno ministarstvo za ove namene izdvoji 11 miliona dinara, a Grad Pirot šest miliona dinara izjavio je Bojan Ivaković, gradski energetski menadžer.

U cilju bolje energetske efikasnosti, Grad Pirot raspisao je još dva javna konkursa.

Objavljen je konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkih sistema ugradnjom kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja i po završetku ovog konkursa odmah će biti raspisan javni konkurs namenjen građanima, dodao je Ivković. 

Grad je za ovu godinu raspisao konkurs namenjen građanima za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha porodičnih kuća za nabavku kotlova koji koriste ekološke energente.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime