Opština Mali Iđoš izdvaja oko 10 miliona dinara za zaštitu životne sredine

0
Mali Iđoš
Foto: Printscreen

Sa nešto više od 13 hiljada stanovnika, Mali Iđoš, jedna od najmanjih opština u Vojvodini, u projektima za zaštitu životne sredine u ovoj godini učestvuje i svojim sredstvima u iznosu od oko deset miliona dinara.

Opština je iz sopstvenih izvora izdvojila sredstva za nekoliko projekata među kojima su „Upravljanje ostalim vrstama otpada – upravljanje čvrstim komunalnim otpadom Regionalna deponija Subotica“, oko dva miliona dinara, „Unapređenje upravljanja otpadnim vodama“ milion dinara, dok je pola miliona izdvojeno za „Praćenje kvaliteta elemenata životne sredine“ i „Stručne usluge“.

U projektima „Izgradnja centralnog postrojenja za prečistač otpadnih voda“ i „Magistralni kolektor fekalne kanalizacije“ sa sredstvima je učestvovala i AP Vojvodine.

Autonomna Pokrajina Vojvodine u projektu „Izgradnja centralnog postrojenja za prečistač otpadnih voda“ učestvuje sa 240.627.000 dinara, dok je Opština izdvojila 2.900.000 dinara.

U projektu „Magistralni kolektor fekalne kanalizacije“ Autonomna Pokrajina Vojvodine učestvuje sa 365.810.000 dinara, a Opština sa 2.932.000 dinara.

Radovi na izgradnji centralnog prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora su u toku, ostao je gradjevinski deo i kompletno opremanje, koje bi trebalo da se završi do marta naredne godine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Mali Iđoš u okviru projekta „Ekološki sat Mali Iđoš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime