Online obuke „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“

0
Foto: Pixabay.com

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) će u periodu od 29. oktobra do 9. novembra 2021. godine organizovati četiri jednodnevne akreditovane online obuke (vebinara) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“.

Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Obuka će biti obavljena po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije.

Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“ i uspešno položenog testa znanja dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.

SKGO je obuku na istu temu realizovala tokom 2020. godine, ali je, zbog iskazane potrebe i interesovanja JLS za ovom obukom, odlučeno da ona bude ponovo realizovana i tokom 2021. godine.

Cilj obuke je da se predstavnici JLS koji obavljaju poslove u vezi sa planiranjem i upravljanjem javnim finansijama, predstavnici mehanizama za rodnu ravnopravnost, upoznaju sa procesom primene rodno odgovornog budžetiranja u lokalnoj samoupravi.

Uputstvo, prijave i termini za obuku se nalaze na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime