Od petka prijavljivanje obveznika fiskalizacije za finansijsku podršku države

0
subvencije za fiskalizaciju
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Prijavljivanje obveznika fiskalizacije za finansijsku podršku počinje u petak, a uslov za ostvarivanje ovog prava je uredno podneta prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije PGJO.

Kako je saopštila Poreska uprava prijava se podnosi na portalu ePorezi, a na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs je objavljeno korisničko uputstvo.

Poreska uprava navodi da će nakon provere dostavljenih podataka odlučiti o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja i poslati odgovor u poresko sanduče.

Prijave za fiskalizaciju uz finansijsku podršku mogu se podnositi do 31. januara ove godine, a obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu izjavu za dodelu finansijske podrške, precizira Poreska urpava.

Obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji, kao i po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Poreska uprava navodi da obveznici fiskalizacije koji su ostvarili pravo na finansijsku podršku za fiskalizaciju imaju obavezu da u roku od šest meseci od početka primene zakona kojim se uređuje fiskalizacija počnu da evidentiraju promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja u svakom poslovnom prostoru i prostoriji za koju su dobili finansijsku podršku za fiskalizaciju.

Upozorava se da u suprotnom gube pravo na finansijsku podršku i dužni su da najkasnije u roku od pet dana od dana gubitka prava na finansijsku podršku vrate dodeljena sredstava sa kamatom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime