Novi Sad: Ozelenjavanje gradskih ulica

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Akcija ozelenjavanja novosadskih ulica nastavljena je sadnjom stabala japanske ukrasne trešnje duž Bulevara Mihajla Pupina.

Osamnaest novih stabala posađeno je uz obod Dunavskog parka, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić uzela je učešće u akciji ozelenjavanja koja se sprovodi u okviru projekta „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“.

– Danas se nalazimo na lokaciji duž Bulevara Mihajla Pupina povodom sadnje 18 novih stabala japanske ukrasne trešnje. Pored toga, najavljujem akciju JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Čistoća“ na prolećnom uređenju zelenila koje obuhvata čišćenje i uređenje zelenih površina, kao i sadnju drveća, cveća, perena i ukrasnog šiblja u Gradu i prigradskim naseljima – rekla je Mira Radenović Bojić.

Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027 godine. Plan predstavlja sveobuhvatni dokument koji će, pored sanacije oštećenja i rekonstrukcije javnih zelenih površina, doprineti unapređenju zelenog fonda na teritoriji Grada, ekološkoj održivosti i kvalitetu života građana.

Podsećamo, Novi Sad je nedavno posetio ambasador Republike Koreje u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime