Novi Sad: Poseta ambasadora Republike Koreje

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li posetio je Novi Sad i sastao se sa gradonačelnikom Milanom Đurićem.

Gradonačelnik je ambasadora Lija upoznao sa karakteristikama i potencijalima Novog Sada i izrazio spremnost za saradnju sa zainteresovanim korejskim kompanijama, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Ambasador Đeung je zahvalio na dobrodošlici, rekavši da mu je jedan od radnih ciljeva upoznavanje korejskih investitora sa poslovnim prilikama u gradovima Srbije, kao i povećanje trgovinske razmene između dve zemlje.

Đurić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što su stručnjaci iz Korejskog razvojnog instituta sa Gradom učestvovali u jedinstvenom projektu zahvaljujući kojem je sredinom prošle godine izrađena studija predizvodljivosti „Smart-siti“ sistema.

Sagovornici su istakli da se raduju nastavku formalizovanja saradnje Novog Sada i korejskog grada Busana, koji je drugi po veličini u toj državi, u cilju ostvarivanja zajedničkog prosperiteta u oblastima kreativne industrije, privrede, sporta i obrazovanja.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za dalji razvoj saradnje između Ambasade i Grada, a dogovoreno je da se prijateljski dijalog nastavi putem realizovanja konkretnih aktivnosti na više polja u budućnosti, pretežno u oblastima kulture, privrede i turizma.

Podsećamo, Novi Sad je nedavno posetio i ambasador Velike Britanije u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime