Novi Sad: Poseta ambasadora Velike Britanije

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Edvard Ferguson posetio je Novi Sad i sastao se sa gradonačelnikom.

Prvi čovek Novog Sada Milan Đurić ugostio je ambasadora Fergusona u Gradskoj kući, a zvaničnici su razgovarali o mogućnostima saradnje u više oblasti, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Ferguson je zahvalio na srdačnom dočeku i apostrofirao potencijal za ostvarenje budućih zajedničkih aktivnosti i projekata, uz negovanje dobrih odnosa.

Tokom sastanaka razgovaralo se i o turizmu, budući da veliki broj gostiju iz Velike Britanije dolazi u Novi Sad u vreme “Exit” festivala.

Ferguson je najavio da će posetiti i Privrednu komoru Vojvodine, kao i Fakultet tehničkih nauka, te su sagovornici izrazili uverenje da postoji mogućnost za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, kao što su IT sektor, privreda i obrazovanje. On je, s tim u vezi, napomenuo da je bilateralna trgovina Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva po prvi put premašila vrednost od milijardu funti godišnje, a da značajan deo zasluga za taj uspeh pripada kompanijama iz Novog Sada, posebno iz IT sektora i sektora usluga, gde je Velika Britanija treći najveći partner Srbije.

Podsećamo, u Novom Sadu je pre nekoliko dana otvoren novi Dom zdravlja u Vidovdanskom naselju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime