Kompanija NIS postaje vlasnik 90 odsto akcija Petrohemije

0
nis kompanija preuzela petrohemiju

Ministarstvo privrede, NIS i Petrohemija potpisali su Ugovor o strateškom partnerstvu kojim će NIS postati vlasnik 90 odsto akcija Petrohemije, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Ovim Ugovorom NIS kompanija će dovršiti dokapitalizaciju u visini od 150 miliona evra, kao i izgradnju postrojenja za proizvodnju polipropilena kapaciteta od najmanje 140.000 tona godišnje u roku od šest godina.

Ugovor su u Ministarstvu privrede Republike Srbije potpisali Anđelka Atanasković, ministarka privrede Srbije, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a i Velimir Unković, generalni direktor HIP Petrohemija.

Kako je saopšteno, strategija daljeg razvoja HIP Petrohemije zasnivaće se na modernizaciji osnovnih proizvodnih kapaciteta i izgradnji novih postrojenja, zatim na povećanju energetske efikasnosti i efikasnosti poslovanja, kao i na realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Kao glavni cilj je navedeno obezbeđivanje dugoročno održivog poslovanja HIP Petrohemije i jačanje njene konkurentnosti na tržištu. Takođe, ovim poslovnim iskorakom NIS kompanija nastavlja diversifikaciju svog poslovanja i ulazi u petrohemijski biznis, prateći globalne trendove u naftnoj industriji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime