Usvojena Usmena informacija o izmenama i dopunama Strategije reforme javne uprave

0
Foto: MDULS

Savet za reformu javne uprave održao je Drugu sednicu na kojoj je usvojena Usmena informacija o izmenama i dopunama Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji.

Na sednici, kojoj je predsedavala ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, usvojena je  i Usmena informacija o napretku u razvoju eUprave i digitalizacije i izazovi u sprovođenju aktivnosti koji se tiču digitalizacije.

Ministarka Obradović podsetila je prisutne da najnoviji izveštaj Evropske komisije za 2021. godinu pokazuje da je Republika Srbija napredovala u oblasti razvoja elektronske uprave, te da je jedna od zemalja koja je u uslovima pandemije koronavirusa uspela da ubrza digitalne napore razvijajući nove onlajn servise za korisnike i unapređujući elektronske usluge.

Na sednici je usvojen i Predlog zaključka o usvajanju Informacija o početku pregovora za novi instrument Sektorske budžetske podrške za sektor reforme javne uprave i upravljanja javnim finansijama.

Obradović je istakla da su se, nakon usvajanja nove Strategije reforme javne uprave, stekli uslovi za početak planiranja nove finansijske podrške kroz novi instrument Sektorske budžetske podrške, u skladu sa opredeljenjem za usmeravanje IPA III sredstava.

Kako je navela, u toku naredne godine očekuje se početak pregovora sa Evropskom komisijom, čiji će krajnji rezultat biti potpisivanje novog Sektorskog reformskog ugovora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime