Kompanija NIS donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja Kanjiža

0
donacija aparata
Foto: Pixabay.com

Кompanija NIS donirala je Domu zdravlja Кanjiža savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde, namenjen dijagnostikovanju pravilnog razvoja dece, u okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2019. godinu.

Ova donacija vredna pet miliona dinara, realizovana je u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti u partnerskim gradovima i opštinama.

Direktorka Doma zdravlja Кarolina Đolai zahvalila je kompaniji NIS i dodala da donirani ultrazvučni aparat daje omogućuje širok spektar dijagnostike, pa građani ne moraju da odlaze u udaljene bolnice. Pored dijagnostikovanja kod dece, aparat se koristi i kod ostalih građana.

– Opština Кanjiža je partner u sprovođenju programa od samog početka, pa je tako do sada kompanija NIS u ovoj sredini uložila 61 milion dinara u 94 projekta i tako ćemo dalje nastaviti. To su sledeća dva projekta digitalizacije nastave u dve osnovne škole i ulaganje u informacione tehnologije u tim školama – rekao je rukovodilac Pogona Severni Banat NIS-a Milan Borenović.

Predsednik opštine Robert Fejstamer je istakao da Кanjiža ima dugoročnu saradnju sa kompanijom NIS:

– Svake godine imamo zajednički program sa kompanijom NIS, ali imamo drugu tematiku. Prošle godine je to bilo zdravstvo, ove godine to je prosveta.

Računari i video-nadzor za škole

U okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2020. godinu pet miliona dinara dodeljeno je osnovnim školama iz Trešnjevca i Кanjiže za digitalizaciju nastave.

OŠ Janoš Aranj u Trešnjevcu 2,5 miliona dinara je odobreno za opremanje informatičkog kabineta u matičnoj zgradi u Trešnjevcu desktop računarima, projektorima, štampačem, LCD TV uređajem, klima uređajem i nameštajem za kabinet, kao i obezbeđivanje sistema za video- nadzor za objekat škole u Totovom Selu.

Isti iznos odobren je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Кanjiži za opremanje tri informatička kabineta u matičnoj i izdvojenim odeljenjima škole digitalnom opremom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime