NAJU: Obuke za zaposlene u Sremskoj Mitrovici

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Nacionalna akademija za javnu upravu i Grad Sremska Mitrovica planiraju saradnju čiji je cilj stručno usavršavanje zaposlenih.

Delegacija Nacionalne akademije za javnu upravu, na čelu sa v.d. direktora Dejanom Miletićem, posetili su Sremsku Mitrovicu i  razgovarali sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, prenosi zvanični sajt NAJU.

Na sastanku se govorilo o mogućnostima za unapređenje saradnje čiji je cilj podizanje profesionalnih kapaciteta zaposlenih.

Miletić je istakao da je Sremska Mitrovica prepoznata kao veoma važan resurs, važan subjekt regiona Srema, ali i saradnik i partner Nacionalne akademije.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je istakla da Sremska Mitrovica i Nacionalna akademija za javnu upravu imaju zajednički cilj, a to je kreiranje javne uprave po meri građana.

– To će biti postgnuto intenzivnijim pohađanjem obuka Akademije organizovanim za zaposlene u Gradskoj upravi – istakla je Svetlana Milovanović.

Takođe, održan je radni sastanak sa načelnicima gradskih uprava Sremske Mitrovice. Sastanak je bio fokusairan na strateške i operativne ciljeve usmerene ka efikasnijem stručnom usavršavanju zaposlenih. Dogovoreni su zajednički koraci u pravcu povećanja broja zaposlenih koji će pohađati obuke Akademije onlajn, ali i uživo u Beogradu i Sremskoj Mitrovici. Takođe su dogovorene i oblasti stručnog usavršavanja koje će biti prioritet pri planiranju treninga.

Podsećamo, delegacija Nacionalne akademije za javnu upravu pre nekoliko dana posetila je Užice.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime