Sombor: 24 miliona za formiranje Omladinskog centra

0
Fotografija preuzeta sa sajta sombor,.rs

Grad Sombor jedan je od potpisnika ugovora za uspostavljanje omladinskih centara, koji su potpisani u Ministarstvu turizma i omladine.

Somboru je za realizaciju projekta uspostavljanja Omladinskog centra dodeljeno sredstava iznosu od 24 miliona dinara, piše zvanični sajt Grada Sombora.

U prostoru renoviranog Omladinskog centra biće smeštena Kancelarija za mlade, kao i nevladine organizacije usmerene na rad sa decom i omladinom. Potpisivanju ugovora, prisustvovao je gradonačelnik, Antonio Ratković.

Programi koji će udruženja sprovoditi u Omladinskom centru biće zasnovani na metodama neformalnog obrazovanja, na principima i standardima koji doprinose visokom nivou kvaliteta rada. što Krajnji cilj je pružanje adekvatne edukacije i podrške deci i mladima, kao primarnim ciljnim grupama organizacije.

Pored toga, težiće se unapređenju znanja, veština, sposobnosti i kvaliteta slobodnog vremena dece i mladih kroz različite vidove vaspitno- obrazovnih aktivnosti i volonterskog učešća mladih unapređenju znanja i veština koje putem formalnog i neformalnog obrazovanja doprinose tome da budu konkurentniji na tržištu rada.

Podsećamo, Grad Sombor je nedavno obavestio građane koji planiraju ugradnju solarnih panela, da mogu da računaju na finansijsku podršku Grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime