BG praksa: Poziv studentima završnih godina

0
Foto: Ilustracija, Pexels, Gül Işık

Studenti završnih godina osnovnih i master studija imaju priliku da postanu deo 12. generacije polaznika “BG prakse” i steknu radno iskustvo.

Ovog leta na preko 110 mesta u institucijama i preduzećima grada Beograda studenti Univerziteta u Beogradu imaće priliku da obave tromesečnu radnu praksu, prenosi zvanični sajt Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena novčana nadoknada. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Svaki polaznik imaće mentora iz reda zaposlenih u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu.

U programu ove godine učestvuju sledeća preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”, Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP za upravljanje javnim putevima „Putevi Beograda“, Privredno društvo Zoološki vrt grada Beograda; gradske opštine Savski venac, Zvezdara, Mladenovac, Barajevo i Zemun; ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kuća legata; Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 14 sekretarijata i službi Gradske uprave.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima. Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta. Konkurs je otvoren od 5. aprila do 7. maja 2023. godine, a prvi dan prakse biće 1. jul 2023.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime