Užice: Poseta delegacije NAJU

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu posetili su Užice i sastali se sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević.

Delegacija Akademije, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Dejanom Miletićem, razgovarali su i sa rukovodiocima odeljenja i sektora Gradske uprave, prenosi zvanični sajt NAJU.

Miletić je naglasio da je stručnost službenika imperativ i naglasio da je Užice napravilo ozbiljan pomak u smeru unapređenja znanja.

– Dinamika promena i sve ono što se radi u sferi javne uprave, ali i digitalizacije, zahteva od svih državnih službenika i na lokalu da rade na sebi, unapređuju svoje kapacitete i znanja i budu sposobniji da kvalitetnije odgovore na potrebe građana. Užice daje primer u tom smislu i nadam se da ćemo ovu saradnju i dalje unapređivati i negovati u intersu građana– rekao je Miletić.

Gradonačelnica Užica je istakla da su gradski službenici redovni polaznici obuka koje Akademija organizuje.

–  Napredak nakon obuka je vidljiv. Želimo da konstantno podižemo nivo znanja i veština, a naročito je važna komunikacija sa građanima – rekla je Jelena Ranković Radivojević

Poseta predstavnika NAJU Užicu deo je aktivnosti projekta „NAJU Karavan“, koji ima za cilj približavanja rada i aktivnosti Akademije jedinicama lokalne samouprave, unapređenje saradnje i planiranje zajedničkih aktivnosti.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu nedavno je ugostila studente Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime