Kragujevac: Izgradnja novog UKC-a

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.gov.rs

07Kragujevac će dobiti novi Univerzitetski klinički centar koji bi trebalo da počne da se gradi krajem sledeće godine.

Ovu informaciju potvrdila je ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon obilaska ove ustanove, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Prema njenim rečima, tender za projektovanje novog UKC biće objavljen do 15. aprila, a projekat će najverovatnije biti proširen na još neke zgrade unutar ovog zdravstvenog kompleksa.

– Obišla sam i Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i uverila se u kakvim uslovima zaposleni rade. Verovatno ćemo projektovanje morati da proširimo na još neke zgrade unutar zdravstvenog kompleksa. Što se tiče Dečije klinike, ona će morati da bude potpuno nova. Gradiće se na mestu sadašnje jer je statika zgrade takva da mora da se ruši. Dečija klinika će imati sve što je potrebno za decu do 16 godina – rekla je Danica Grujičić.

Kada je reč o nabavci opreme, u posldnjih šest meseci uloženo je oko pet miliona evra u kupovinu opreme za UKC Kragujevac.

– U prvoj nabavci koja bi trebalo da se raspiše u toku ovog meseca je kompletna oprema za neonatologiju, sve što je traženo, kompletna oprema za patologiju, jer da biste imali uspešnu onkologiju morate da imate perfektnu patologiju. Nabavićemo i novi mikroskop i novi ultrasonični aspirator za neurohirurgiju – kazala je Grujičić.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da su u pitanju velike stvari za Grad

– Za Kragujevac je Univerzitetski klinički centar zajedno sa Univerzitetom jedna od najbitnijih institucija, i u egzistencijalnom i u razvojnom smislu – rekao je Dašić.

Podsećamo, Kragujevac je nedavno posetio ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime