NAJU: Državni službenici u poseti Briselu

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Druga grupa državnih službenika na položaju bila je u poseti institucijama EU u Briselu od 16. do 18. maja.

Poseta je organizovana u okviru projekta „Jačanje profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u RS“, prenosi zvanični sajt Nacionalne akademije za javnu upravu.

Projekat finansira finansira Delegacija Evropske Unije u Srbiji, a cilj posete briselskoj administraciji bio je sticanje boljeg uvida u proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, kao i u rad i funkcionisanje evropskih institucija.

Na put u Brisel polaznike je ispratio Nikola Bertolini, šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji sa saradnicima, a podršku u realizaciji ove posete pružila je Misija Republike Srbije pri EU, čiji su predstavnici dočekali članove studijske posete i tom prilikom govorili o trenutnom preseku stanja u procesu pridruživanja naše zemlje EU.

Tokom posete, državni službenici na položaju iz Srbije su se sastali sa članovima Evropskog parlamenta i visokim zvaničnicima drugih institucija Evropske unije, kao što su Evropska Komisija odnosno Generalni direktorati  Evropske Komisije  – DG NEAR, DG ENV, DG JUST, zatim Evropska služba za spoljne poslove – EEAS i Stalna reprezentacija Mađarske u Evropskoj uniji.

U narednom periodu Nacionalna akademije za javnu upravu će nastaviti sa realizacijom obuka i treninga u okviru ovog projekta koji finansira Evropska Unija, sa ciljem profesionalizacije javne uprave kroz sticanje novih znanja i veštine državnih službenika na položaju u Republici Srbiji.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu sarađuje sa Ministarstvom za ravomerni regionalni razvoj.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime