Novi Sad: Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu održava se 90. put i trajaće do petka 26. maja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, prehrane i šumarstva Italije Frančesko Lolobriđida i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Đurić je organizoatorima Sajma čestitao jubilej – 90. godina postojanja i naglasio da je ovogodišnje izdanje Sajma prilika da se razmotre dosadašnji napori, izvuku pouke i naprave planovi za budućnost.

– Koliko je rastao Grad, toliko je rastao i Sajam, pa je prema utvrđenoj tradiciji konstantno beležio i porast broja izlagača i država iz kojih nam izlagači dolaze, ali i porast broja posetilaca. Osim što je identitetski vezan za Sajam, Grad Novi Sad kontinuirano pruža podršku poljoprivrednicima sa teritorije Grada realizacijom mera Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Ove godine, sredstva za podršku poljoprivrednim proizvođačima iznose 70 miliona dinara – izjavio je Milan Đurić.

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja. Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija koja je u istoj ulozi bila i 2016. i 2019. godine. Ministar poljoprivrede, prehrane i šumarstva Republike Italije Frančesko Lolobriđida naglasio je da očekuje mnogo pozitivnih efekata u oblastima istraživanja i proizvodnje, a da će međusobna podrška i saradnja biti podjednako korisna za obe strane.

Prema rečima ministarke Jelene Tanasković postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede između Srbije i Italije.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su za posetioce od devet do 19 časova, osim u petak, 26. maja kada će radno vreme biti od 9 do 16. časova.

Podsećamo, Grad Novi Sad je početkom maja potpisao ugovor o readmisiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime