Na adresu „Uzmi račun i pobedi“ stiglo više od milion koverata

0
Foto: Naša mesta

Na adresu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“, do jutros je stiglo više od milion koverata sa fiskalnim računima i slipovima, a to znači da su građani do sada poslali više od deset miliona računa i slipova, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako je saopšteno, u ponedeljak je zabeležen dnevni rekord sa 146.000 poslatih koverata i ukoliko bi se nastavila takva dinamika, u prvom izvlačenju 21. novembra u 18 sati, u direktnom prenosu na Radio televiziji Srbije, u konkurenciji za nagrade biće više od dva miliona koverata.

Ministar finansija Siniša Mali je u pisanoj izjavi naveo da je odličan odziv građana sjajna vest, s obzirom na to da je nagradna igra jedan od najpopularnijih načina za jačanje svesti i edukaciju građana o značaju suzbijanja sive ekonomije i važnosti uzimanja fiskalnih računa pri svakoj kupovini.

On je ocenio da je važno da Vlada zajedno sa građanima deluje kao tim u borbi protiv sive ekonomije i na ovom primeru pokazuje kakvi rezultati mogu da se postignu.

– Samim učešćem u nagradnoj igri ste pobednici s obzirom na to da svakim uzimanjem računa osiguravate da je plaćen porez i da taj novac odlazi u budžet što nam povećava mogućnosti za ulaganja u nove vrtiće, puteve, bolnice, škole – kazao je Mali.

Prema pravilima, svaka koverta treba da sadrži najmanje deset fiskalnih računa ili deset slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime