Ministarstvo podržalo projekat Grada Pirota sa 7 miliona dinara

0
javni poziv za deficatarna zanimanja
Foto: wikimedia.org

Grad Pirot je projektom za sanaciju puta ka Toplom Dolu, učestvovao na Javnom pozivu Ministarstva zaštite životne sredine o sufinansiranju realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa, i podržan je sa 7 sedam miliona dinara.

Početkom godine lokalna samouprava Pirota obećala da će uložiti maksimum napora kako bi se sanirao put od Temske ka Toplom Dolu. Tim povodom projekat je blagovremeno urađen, a iz budžeta grada opredeljena su sredstva za realizaciju ove investicije u iznosu od oko 24,4 miliona dinara. Tim povodom, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, potpisao je ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović, o sufinansiranju projekta.

Colić je naglasio da je ssanacija puta ka Toplom Dolu bio jedan od prioriteta u ovoj godini. Podrška ministarstva u iznosu od 7 miliona dinara je izuzetno važna za grad. Važno je i to što država stoji iza projekata koje grad Pirot ima i da je Pirot među prioritetima u ovom delu Srbije.

“Ako govorimo o projektima za primarnu i sekundarnu separaciju, ako govorimo o projektu za uklanjanje divljih deponija, rezultate konkursa čekamo i nadamo se da ćemo i tu biti podržani, ako pomenemo i ovaj projekat, onda se vidi da grad Pirot zaista zavređuje pažnju u zaštiti životne sredine, a imajući u vidu da pojedina poglavlja koja treba ispuniti na putu ka Evropskoj uniji jesu vezana za životnu sredinu. Mi tu prednjačimo, pored Regionalne deponije mi imamo i druge projekte – sa Komunalcem, Vodovodom, Toplanom kako bismo zaštitili životnu sredinu. Sa druge strane pravimo direktnu uštedu, u ovom slučaju od 7 miliona dinara u budžetu, koja će se iskoristiti za drugi infrastrukturni projekat. Važno je da imamo pristup i metod očuvanja i povećanja budžetskih sredstava kroz projektno finansiranje” rekao je, pored ostalog, Colić.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Eko Pirot“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime