U toku realizacija projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“

0
Foto: facebook.com/MDULSSrbije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je sa predstavnicima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) o toku realizacije projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“, čiji je donator Vlada Švajcarske Konfederacije.

Obradović je sa direktorom SDC Ričardom Kolijem i rukovodiocem Projekta Petrom Vasilevim razmenila mišljenja o najznačajnijim aktivnostima koje su u toku, ali i o aktivnostima čije je sprovođenje planirano za period jul-septembar 2021. godine.

Ukazavši na kontinuitet u sprovođenju reformi na lokalnom nivou, Obradović je poručila da je višegodišnja saradnja Ministarstva sa SDC u oblasti reforme sistema lokalne samouprave primer dobre prakse.

U razgovoru je posebno istaknuta kontinuirana podrška saradnji JLS u Srbiji kroz Fond za međuopštinsku saradnju.

Projekat „Lokalna samouprava za 21. vek“ usmeren je na sistemske reforme u cilju jačanja lokalnih samouprava i obuhvata aktivnosti u oblasti reforme lokalne samouprave, decentralizacije, unapređenja kvaliteta pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, participacije i većeg učešća građana, unapređenja izbornog sistema i sistema planiranja na lokalnom nivou.

Period realizacije projekta je jun 2020. – februar 2024. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime