Unapređenje saradnje jedinica lokalne samouprave Turske i Srbije

0
jedinice lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj razgovarali su o unapređenju saradnje jedinica lokalne samouprave dveju republika.

Obradović je izrazila uverenje da bi razmena pozitivnih iskustava i dobre prakse između gradova i opština Srbije i Turske mogla značajno da doprinese daljem unapređenju životnog standarda ljudi u obe zemlje.

U razgovoru je posebno istaknut značaj planiranog bratimljenja i uspostavljanja dugoročne saradnje Beograda i Gazijantepa, kao i Novog Sada i Alanje, na temelju zajedničkih interesa gradova.

Obradović je ambasadora upoznala i sa radom Portala eUprava, zahvaljujući kom je država građanima obezbedila čitav niz elektronskih usluga, što se pokazalo posebno važnim u okolnostima izazvanim pandemijom Kovid 19.

Ona je dodala da je neophodno nastaviti sa promocijom vakcinacije, kako bismo što pre dostigli procenat od 70 odsto vakcinisanih građana.

Ambasador Aksoj pohvalio je napore Srbije u borbi protiv Kovid 19, naglasivši da je virus doneo velike izazove za čitav svet, a da se Srbija pokazala veoma uspešnom u toj borbi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime