MDULS: Inspekcije ključne u borbi protiv sive ekonomije

0
Fotografija preuezata sa sajta mduls.gov.rs

Borba protiv sive ekonomije nije moguća bez efikasnog rada svih nadležnih inspekcijkih službi, saopšteno je na konferenciji „Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije“. 

Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije Vlade Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje „Bolji način“ organizovali su Petu nacionalnu konferenciju “Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije“, prenosi zvanični sajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je istakao da je unapređenje efikasnosti rada inspekcija jedna je od najvažnijih predloženih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije 2023-2026.

Martinović je rekao da je donošenjem Zakona o inspekcijskom nadzoru značajno unapređeno planiranje i sprovođenje nadzora, koje je sada transparentno i dostupno za svaku inspekciju

– Uvođenjem jedinstvenog informacionog sistema eInspektor, u kojem trenutno radi 38 republičih inspekcija, rad inspektora je u velikoj meri olakšan. Od početka rada Kontakt centra primljeno je i obrađeno blizu 50.000 predstavki građana i privrede – rekao je Martinović.

Na događaju su predstavljeni ključni rezultati zajedničke borbe protiv sive ekonomije u proteklih pet godina i dalji prioriteti i program Vlade Srbije u ovoj oblasti, a zvanično je pokrenut i prvi POS program podrške za mikro i mala preduzeća i institucije.

Podsećamo, MDULS je nedavno uz podršku SKGO organizovalo sastanak Mreže načelnika uprava gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime